Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ(NTR)





Όλοι έχουμε στο ιστορικό μας μια καταστροφική και προβληματική σχέση , μια σχέση που ισοπέδωσε την ζωή μας προσωρινά και μας έκανε να χάσουμε την γη κάτω από τα πόδια μας. 
Όσο άσχημο και αν ακούγεται δυστυχώς 'έτσι είναι η ζωή και η αγάπη δεν είναι πάντα τυλιγμένη σε ένα ροζ συννεφάκι.

Ένας / μια σύντροφος που για κάποια περίοδο της ζωής μας μπορεί να φαινόταν ιδανικός/ η με την πάροδο του χρόνου εμφανίζει μια προσωπικότητα εντελώς μη συμβατή με την δική μας. 

Στις περιπτώσεις αυτές η σχέση γίνεται κλειστοφοβική, καταστροφική και δυσβάσταχτη. 
Το περίεργο σε αυτές τις σχέσεις είναι ότι ενώ νιώθουμε ότι αγαπάμε τον / την σύντροφο μας , η σχέση πρέπει να τελειώσει γιατί αν δεν τελειώσει τότε θα μας τρελάνει. 
Νιώθουμε πληγωμένοι , μπερδεμένοι και πάνω από όλα μόνοι. Συνειδητοποιούμε ότι η σχέση μας είναι προβληματική αλλά δεν παύει να είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας το οποίο έχει αντλήσει ώρες από τον χρόνο μας και την ενέργεια μας.


Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωσ
η

Αρχικά πρέπει να καταπολεμήσουμε το συναίσθημα της αποτυχίας. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι και τα δύο άτομα στην σχέση κάναμε λάθη , λάθος επιλογές , αθετήσαμε υποσχέσεις , δεν κάναμε αυτό που έπρεπε για να κάνουμε την σχέση να κρατήσει στο χρόνο. Συνήθως , τα λάθη είναι ανταποδοτικά και προσθετικά. Ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας αλλά και οι δύο. Αλλά αυτό δεν πρέπει να το 'κρατάμε' εναντίον μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην επιλογή και στο λάθος. Τα λάθη μας είναι θεμιτά όταν τα αναγνωρίζουμε και διδασκόμαστε από αυτά.


Η αποτυχία μιας σχέσης συνήθως οφείλεται στις ψηλές προσδοκίες που εμείς ή ο/ η σύντροφος μας τρέφουμε για τη σχέση. 

Δημιουργούμε στο μυαλό μας τις ιδανικές συνθήκες και τις επιθυμητές συμπεριφορές του άλλου ατόμου , αποφεύγοντας έτσι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που τις περισσότερες φορές είναι απογοητευτική. Θέλουμε ο / η σύντροφος μας να χωρέσει στα δικά μας καλούπια και στις δικές μας προδιαγραφές , πράγμα δύσκολο αφού είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες , διαφορετικές επιθυμίες και διαφορετικές συμπεριφορές και φιλοδοξίες. 
Ο/ η λάθος σύντροφος λοιπόν δεν θα πάψει ποτέ να είναι λάθος. 
Ας το αποδεχτούμε και ας αναγνωρίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα άλλαζε και δεν θα βελτιωνόταν ποτέ προς το καλύτερο με το λάθος άτομο.


Μετά το τέλος της προβληματικής μας σχέσης , πριν να προχωρήσουμε σε μια καινούργια, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την προηγούμενη σχέση σαν παράδειγμα και σαν μέσο για να αξιολογήσουμε τα υπέρ και τα κατά της δικής μας συμπεριφοράς.

Ας κοιτάξουμε πρώτα τα θετικά μας. 


Τι προσφέραμε στην σχέση; 
Που φερθήκαμε σωστά ; 
Ποια προβλήματα είμαστε σε θέση να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε ; 
Ποια είναι τα δυνατά σημεία της προσωπικότητας μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιτυχία μιας σχέσης ; 
Αφού καταλήξουμε σε όλα αυτά θα πρέπει να δούμε και τις αρνητικές μας πλευρές. 
Που φερθήκαμε αρνητικά και καταστροφικά για την σχέση ; 
Ποια είναι τα ελαττώματα μας ως προσωπικότητες που μπορεί να απομακρύνουν τον / την σύντροφο μας; 
Που πρέπει να βελτιωθούμε για να επιτύχουμε μια πιο ολοκληρωμένη σχέση στο μέλλον;
Αφού καταλήξουμε στα δυνατά και αδύνατα σημεία μας πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε ποια είναι τα εμπόδια που συνήθως μας στερούν την επιθυμητή σχέση ; 

Mήπως δεν είμαστε αρκετά ώριμοι , μήπως είμαστε υπερβολικά εγωιστές , μήπως εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν ; Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τις ατέλειες μας. 
Η παραδοχή τους είναι το πρώτο βήμα προς την εξάλειψη τους , αρκεί να προσπαθούμε συστηματικά να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε. 
Η παραδοχή της ατέλειας μας υποδεικνύει ωριμότητα. 
Οι άνθρωποι που νομίζουν πως γνωρίζουν τα πάντα ή ότι είναι τέλειοι απλά παραμένουν στάσιμοι και ατελείς. 
Ποτέ μην το ξεχνάμε αυτό!

Οι προβληματικές και αποτυχημένες σχέσεις δεν πρέπει να επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση μας.

Πρέπει από αυτές να βγαίνουμε πιο δυνατοί και πιο συγκροτημένοι εκμεταλλευόμενοι πάντα όλα όσα μας δίδαξαν θετικά και αρνητικά. 
Κάθε άτομο που περνάει από την ζωή μας σίγουρα έχει κάτι να μας προσφέρει.

Σίγουρα προσθέτει ένα λιθαράκι στην εξέλιξη της δικής μας προσωπικότητας, Από μας εξαρτάται να χρησιμοποιήσουμε την άρνηση σαν έναυσμα θετικής ενέργειας και προσωπικής εξέλιξης. 
Ας σταθούμε στα πόδια μας και ας αφήσουμε λοιπόν την αυτολύπηση στην άκρη και ας αναζητήσουμε την σχέση που πραγματικά μας καλύπτει και μας εξελίσσει ως άτομα και ως προσωπικότητες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου