Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Επανασύνδεση με τον/την... πρώην???(NTR)




Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά τον χωρισμό οι δύο (πρώην) σύντροφοι διατηρούν επαφή και τα πράγματα σιγά σιγά οδεύουν προς την επανασύνδεση.
Εάν τον τελευταίο καιρό έχετε εμπλακεί σε μια τέτοια κατάσταση, σίγουρα δυσκολεύστε να αποφασίσετε εάν θα συνεχίσετε τη σχέση από εκεί που την αφήσατε ή αν θα ήταν καλύτερα να χωρίσετε οριστικά.
Πρεπει λοιπον να κάνετε στον εαυτό σας ή και στον/στην (πρώην/νυν;) σύντροφό σας τις παρακάτω ερωτήσεις για να δείτε προς τα πού θα... γείρει η πλάστιγγα.....

1. Γιατί δεν τα καταφέρατε την πρώτη φορά;


Η σεξουαλική ασυμβατότητα, η ασυμφωνία χαρακτήρων και η κακή επικοινωνία είναι μερικά από τα συχνότερα προβλήματα που οδηγούν ένα ζευγάρι στον χωρισμό.
 Σκεφτείτε καλά ποιος είναι ο λόγος που σκέφτεστε την επανασύνδεση: επειδή σας βολεύει, επειδή αγαπούν τον σύντροφο οι γονείς σας ή επειδή φοβάστε τη μοναξιά; 
Παραδεχτείτε εάν ισχύει κάτι από αυτά και προχωρήστε στη ζωή σας.....

2. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να είστε μαζί;


Δεν χωράει συζήτηση ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από έναν άνθρωπο σωματικά ή και συναισθηματικά βίαιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσετε στην παγίδα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και να πιστέψετε ότι δεν σας αξίζει κάτι καλύτερο. Ένα άλλο ζήτημα είναι φυσικά η απιστία, η οποία όμως δεν θεωρείται πάντα «ταφόπλακα» στη σχέση – αρκετά ζευγάρια καταφέρνουν να την ξεπεράσουν και να συνεχίσουν την κοινή τους ζωή ευτυχισμένα.

3. Ποιοι είναι οι λόγοι που θέλετε να είστε μαζί;


Μια επιτυχημένη επανασύνδεση συμβαίνει συχνά όταν ο χωρισμός ήρθε λόγω κακού timing ή απόστασης. Ίσως οι δυο σας γνωριστήκατε σε πολύ μικρή ηλικία και θέλατε να ζήσετε και άλλα πράγματα πριν δεσμευτείτε ή λόγω σπουδών σε διαφορετικές πόλεις δεν περνούσατε αρκετό χρόνο μαζί. Εάν θεωρείτε ότι ο πρώην σύντροφος αξίζει πραγματικά, το μόνο που μένει να σκεφτείτε είναι εάν είστε σε θέση να επενδύσετε περισσότερο χρόνο και περισσότερη ενέργεια αυτή τη φορά.

4. Πρέπει να περάσετε λίγο χρόνο χωριστά πριν τα ξαναβρείτε;


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μετά από έναν χωρισμό εκδηλώνονται συμπτώματα παρόμοια με αυτά του στερητικού συνδρόμου! Επειδή η κατάσταση αυτή θολώνει την κρίση, χρειάζεται χώρος και χρόνος για να ληφθεί η σωστή απόφαση. Καλό είναι λοιπόν για ένα διάστημα να κοπούν εντελώς οι γέφυρες επικοινωνίας.

5. Μπορείτε να προχωρήσετε κοιτάζοντας μπροστά;


Η συγχώρεση και η εμπιστοσύνη είναι δύο βασικά συστατικά της επιτυχημένης επανασύνδεσης. Είστε και οι δύο έτοιμοι να αποδεχτείτε τα λάθη του παρελθόντος και να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλο; Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται όταν οι πράξεις που γίνονται είναι συμβατές με τα λόγια που λέγονται. Πρέπει και οι δύο να νιώθετε ότι μπορείτε να βασιστείτε ο ένας στον άλλο για να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά.

Αλλες ερωτήσεις....


- Τι έχει αλλάξει από την πρώτη φορά, που σας κάνει να πιστεύετε ότι τώρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα;
- Είστε διατεθειμένοι να κάνετε αμοιβαίους συμβιβασμούς;
- Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να συγχωρήσετε ή υποχωρήσεις που δεν θέλετε να κάνετε;
- Μπορείτε να φανταστείτε το κοινό σας μέλλον;
- Είστε πιο δυνατοί ως ομάδα ή μεμονωμένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου