Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΘΛΙΨΗ ΕΟΡΤΩΝ(NTR)




Αν και επικρατεί το εορταστικό κλίμα, αυτό δεν σημαίνει πως μία ήπια θλίψη είναι απίθανο να επισκιάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.... 
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχουμε στο μυαλό μας μία υπέροχη, χαλαρωτική, οικογενειακή εικόνα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ερευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολόγων,
 το 44% των γυναικών και το 31% των ανδρών αναφέρουν αυξημένα επίπεδα άγχους κατά την περίοδο των γιορτινών διακοπών. 
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, για μία σειρά από λόγους, οι οποίοι μπορεί να μετατρέψουν την περίοδο των διακοπών σε αιτία για να είμαστε ανήσυχοι ή ακόμη και θλιμμένοι:

Πνιγόμαστε από την προθέρμανση

Οι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να αφιερώσουν πολύ χρόνο για τις προετοιμασίες, ώστε οι γιορτινές ημέρες να περάσουν καλά. Έτσι, στην πραγματικότητα πνίγονται στο άγχος από πριν, ενώ και κατά τη διάρκεια, δεν χαλαρώνουν όσο θα ήθελαν. Αντί αυτού, παρατηρούν τα πάντα σαν "γεράκια", μήπως πάει κάτι στραβά ....


“Δημιουργήστε έναν κορμό για τα σημαντικά πράγματα και στη συνέχεια δείτε τι άλλο μπορείτε να ταιριάξετε γύρω από αυτά. Αν κάτι είναι χάσιμο χρόνου, απλά μην το κάνετε. 


















παράδειγμα, αν κάθε χρόνο ψήνετε πολλά γλυκά και μπισκότα τα οποία περισσεύουν, φέτος παραλείψετε τη δημιουργία τους”.

Κυνηγάμε τις "τέλειες γιορτές"










Οι ευφάνταστες διαφημίσεις, οι λαμπερές σκηνές χριστουγεννιάτικων ταινιών και η γενικότερη λαϊκή κουλτούρα που μας βομβαρδίζουν με υπέροχες εορταστικές εικόνες, είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα, αλλά πολλοί από εμάς δεν μπορούν να διαχωρίσουν τη διαφημιστική υπερβολή από τον ρεαλισμό





Ως αποτέλεσμα, γεννούνται μη ρεαλιστικές ελπίδες ότι όλα θα είναι τέλεια και ότι ο καθένας πρέπει να είναι ευτυχισμένος και αυτές "οδηγούν στην απογοήτευση και αυξάνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης”, στην πραγματικότητα “όσο κρατάμε μία ρεαλιστική εικόνα των γιορτών στο μυαλό, τόσο περισσότερο θα έχουμε την εμπειρία της ευημερίας”.

Θέλουμε εξπρές άφεση αμαρτιών

Νέο έτος, νέα αρχή και άλλα γνωστά "σλόγκαν" των ημερών, έχουν μετατρέψει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, στο μυαλό αρκετών, σε αφορμή να τακτοποιήσουν τα προβλήματα που έχουν με τα κοντινά τους πρόσωπα, για να τους βρει η καινούρια χρονιά αγαπημένους.

"Ο μύθος της συγχώρεσης και της επανένωσης τροφοδοτείται από πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες” δεν χρειάζεται να περιμένουμε την περίοδο των γιορτών για να λύνουμε τα προβλήματά μας, είτε με τον σύντροφό μας είτε με φίλους και οικογένεια.....
 Δεν είναι καθόλου κακό να θέλουμε να ξεκαθαρίζουμε τους λογαριασμούς μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί. 
Και ιδιαίτερα μία περίοδο που όλοι θέλουν απλά να... χαλαρώσουν και να γιορτάσουν. 
Αυτό που θα καταφέρουμε με τις υπερβολικές εξομολογήσεις και συγκρούσεις αυτές τις ημέρες, είναι μάλλον να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

Μας λείπουν οι αγαπημένοι μας

“Αν είναι οι πρώτες γιορτές μετά από ένα διαζύγιο ή έναν θάνατο, αν είναι οι πρώτες γιορτές τις οποίες κάποιος περνά μόνος, η απουσία των αγαπημένων του μπορεί να είναι τόσο έντονη, ώστε και μόνο η σκέψη των παραδόσεων των γιορτών τις οποίες περνούσε παλιά μαζί τους, να τον κάνουν να αισθάνεται άδειος”

Είναι απολύτως κατανοητό, ενώ μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να βιώσει κανείς το εορταστικό πνεύμα, αν αντιμετωπίζει και άλλες δύσκολες στιγμές, όπως μία ασθένεια, οι οικονομικές δυσκολίες ή η απώλεια της εργασίας, προσθέτει η ειδικός. 
 Αν χρειαστεί να απέχει κανείς από τις παραδόσεις και τα έθιμα που ξέρει ότι μπορεί να τον φέρουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
 Μία καλή εναλλακτική, για όποιον αισθάνεται μόνος/η είναι ο εθελοντισμός. Έτσι, θα αισθανθεί την αγάπη που του λείπει. βοηθώντας παράλληλα άλλους που έχουν ανάγκη.

Φέτος λέμε να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί προσθέτοντας στην προσφορά των δώρων,..... Συναίσθημα και Χαμόγελα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου