Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Οι 6 Εντολές ενός πραγματικά Ευτυχισμένου Ζευγαριού(NTR)







Ψυχολογοι,Συγγραφείς, φιλόσοφοι, ποιητές και καθημερινοί άνθρωποι έχουν πολλάκις αναρωτηθεί:

Πώς μπορείς να κάνεις την ΑΓΑΠΗ  να μείνει; 

Δυο άνθρωποι που μοιράζονται μια ζωή είναι καταδικασμένοι αργά ή γρήγορα να δουν την αγάπη τους να φθείρεται και τη σχέση τους να σκουριάζει από τον ανελέητο κύριο Χρόνο;
Κάθε ζευγάρι που ζει ευτυχισμένο μετά από δεκάδες χρόνια σχέσης, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι, ναι, υπάρχει «αιώνια αγάπη». 

Μπορεί οι πεταλουδίτσες να μετακομίζουν από το στομάχι μας και το καρδιοχτύπι πριν από την πολυπόθητη συνάντηση με τον αγαπημένο μας να ανήκει πια στο μπαούλο των μακρινών αναμνήσεων, ωστόσο η αγάπη, η φροντίδα και η συντροφικότητα μπορούν να είναι αειθαλείς.
Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες, οι «εντολές» που ακολουθούν τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια; 
Πώς μπορούμε να κάνουμε την αγάπη να μείνει;

Σύμμαχοι, όχι αντίπαλοι...

Δυο άνθρωποι που έχουν πάρει την απόφαση να ζήσουν μαζί και που τελικά καταφέρνουν να μοιραστούν τη ζωή τους χαρούμενοι και ευτυχείς που έχουν ο ένας τον άλλον, ξέρουν ότι είναι στην ίδια ομάδα, όχι σε αντίπαλα στρατόπεδα. Μπορεί οι γονείς του ενός να είναι κάπως... δυσκοίλιοι ή οι συγγενείς του άλλου λίγο ενοχλητικοί, μπορεί οι ανάγκες τους να συγκρούονται και οι δουλειές να τους απομακρύνουν, όμως δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά ξέρουν να συμπορεύονται, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και να προχωρούν μπροστά μαζί.

Ζευγάρι, όχι αδέρφια

Ναι, οι μέρες των ατελείωτων ερωτοτροπιών, των χιλιάδων χαδιών και της έντονης σεξουαλικότητας έχουν παρέλθει προ πολλού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι που μετράει πολλά χρόνια σχέσης, πρέπει να καταλήγει να μετατρέπεται σε δυο αγαπημένα αδερφάκια ή δυο απλούς συγκατοίκους. 
Τα φιλιά, τα χάδια, το σεξ μπορούν να είναι στην ημερήσια διάταξη. 
Κι αν η σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει κάποτε (αναγκαστικά) τους ρυθμούς της, η τρυφερότητα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει το ίδιο! 
Τα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα είναι συνήθως αυτά που συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον -μεταξύ άλλων- ως εραστές.

Ου γκρινιάξεις

Υπάρχει άραγε ζευγάρι που μπορεί να επιβιώσει από την αιώνια μάστιγα της γκρίνιας;
Είναι γεγονός, ότι ο σύντροφός μας είναι ο καθρέφτης μας και η αντανάκλασή μας δεν είναι πάντα όμορφη, γλυκιά και ήρεμη.
Οι ανησυχίες, τα παράπονα, τα άγχη και τα μικρά και μεγάλα βάσανα θα εκφραστούν και θα τεθούν επί τάπητος -αυτό είναι σίγουρο και απαραίτητο για κάθε ζευγάρι. 
Το ζητούμενο όμως είναι να ξέρεις που πρέπει να σταματήσεις.
 Κάποια μικρά ελαττώματα του καλού ή της καλής σου, πρέπει κάποτε να τα χωνέψεις, γιατί διαφορετικά θα καταλήξεις να τσακώνεσαι αιωνίως για την ασυνέπειά της ή το χοντροκομμένο του χιούμορ. 
Τα ευτυχή ζευγάρια ξέρουν ότι καμιά φορά είναι καλύτερο να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό και θυμούνται ότι η γκρίνια, μπορεί να είναι εκτονωτική, όμως πριονίζει τα θεμέλια μιας σχέσης αγάπης.

Ου αντικαταστήσεις την επικοινωνία με την τεχνολογία

Χωρίς να θέλουμε να φανούμε τεχνοφοβικοί, δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε στο παρόν κείμενο ένα από τα κλασικότερα προβλήματα του μέσης οικογένειας: το smartphone έχει για πολλούς αντικαταστήσει την επικοινωνία.
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν ότι αν θες να ζεις χαρούμενος με έναν άνθρωπο, πρέπει να του μιλάς, να τον ρωτάς πώς ήταν η μέρα του, να κάνεις ένα αστείο, να τον κοιτάζεις πού και πού στα μάτια με αγάπη. Ξέρουν ότι το τσεκάρισμα της αρχικής σελίδας το facebook μπορεί να περιμένει και ότι τα νέα μπορούν να διαβαστούν και αργότερα. 
Ξέρουν ότι το βασικότερο θεμέλιο μιας σχέσης αγάπης είναι η επικοινωνία και χαρίζουν απλόχερα την προσοχή τους ο ένας στον άλλον.

To κλειδί μιας ισορροπημένης σχέσης: Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις

Δεν υπάρχει σχέση χωρίς συμβιβασμούς κι αυτό, όσοι ζουν ευτυχισμένοι, το ξέρουν καλά. Μπορεί οι άνθρωποι να είμαστε πλάσματα εγωκεντρικά, όμως μέσα στο πλαίσιο μιας αγαπημένης σχέσης έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε τον εγωισμό μας και να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο συντροφικοί και αλληλέγγυοι.
Τα ζευγάρια που ζουν χαρούμενα μαζί, ξέρουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος 100% ίδιος με εμάς. Ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη μας, ούτε είναι υποχρεωμένος να βάζει στην άκρη τις δικές του για χάρη μας. Ξέρουν να μην ζητούν μόνο, αλλά και να προσφέρουν, να λένε πού και πού «όχι» στα θέλω τους για χάρη του άλλου τους μισού και να υποχωρούν για το καλό της σχέσης τους.

Ξέρουν ότι ο έρωτας κάνει κύκλους

Ο έρωτας χρειάζεται την βοήθεια και την παρακίνησή μας, αλλιώς στρογγυλοκάθεται στα ροδαλά του οπίσθια και η φαρέτρα του αδειάζει από βέλη. Οι άνθρωποι που ζουν χρόνια μαζί και ευτυχισμένοι ξέρουν ότι ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού κάποτε φεύγει, ταυτόχρονα όμως, ξέρουν ότι αντικαθίσταται από μια βαθιά, απόλυτη κι αληθινή αγάπη.
Ο ενθουσιασμός αργά ή γρήγορα φεύγει, γιατί χάνεται η μαγεία της ανακάλυψης. Και, για λίγο, μπορεί να φύγει και ο έρωτας..... 

Για δυο ανθρώπους που αγαπιούνται όμως, ο έρωτας θα κάνει την υπέρβαση και θα επιστρέψει...και η ΑΓΑΠΗ μενει.....

Μετά από μια δύσκολη περίοδο ή με αφορμή κάποια τρυφερή κίνηση μπορούμε να ερωτευτούμε το άλλο μας μισό από την αρχή......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου