Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧHΜΕΝΟ ΓΑΜΟ.....(NTR)






Ο γάμος και η συμβίωση είναι δύσκολη υπόθεση...
Για να οικοδομηθεί λοιπόν με γερά θεμέλια μια σχεση, χρειάζεται, κάθε ζευγάρι να λάβει ορισμένα μέτρα....

1. Κάντε το γάμο σας προτεραιότητά σας

Η σειρά έχει ως εξής: πρώτα ο γάμος, μετά τα παιδιά και μετά η δουλειά. 

Πριν αντιδράσετε στο ότι μπήκαν τα παιδιά σας στη δεύτερη θέση, 
σκεφτείτε πως όταν ο γάμος σας πάει καλά και εξασφαλίζετε μια αρμονική συμβίωση, δεν θα αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη διαχείριση και τη συμπεριφορά των παιδιών και έτσι θα μπορείτε να αποδίδετε καλύτερα και στη δουλειά σας.
 Όταν η ζωή στο σπίτι κυλάει αρμονικά και ισορροπημένα το ίδιο αρμονικά κυλάνε και τα υπόλοιπα.....

2. Επανεκτιμήστε και δηλώστε τις ανάγκες σας

Όσα έχουμε ανάγκη τον πρώτο χρόνο του γάμου, αργά ή γρήγορα μας τα καλύπτει ο σύντροφός μας και εμείς αντιστοίχως, όσα έχει εκείνος ανάγκη. 

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις όμως αλλάζουν, όσο περνάνε τα χρόνια και καλό είναι να γνωστοποιούμε τα νέα δεδομένα στον ή στη σύζυγο.
 Οι νέες ανάγκες δεν θα είναι παραπάνω από δυο-τρεις, που ουσιαστικά θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο στο γάμο, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τις προστριβές.
Αυτές οι διευκρινήσεις, όπως είναι η περισσότερη βοήθεια με τα παιδιά και το σεξ δυο φορές την εβδομάδα, όσο διεκπεραιωτικές και αν τις νιώθετε, 

θα βοηθήσουν σημαντικά στη συνεννόηση και την επικοινωνία σας και  στο γάμο σας...

3. Παίξτε με το σύντροφό σας

Μην επαναπαύεστε στη σχέση σας και δείτε τη περισσότερο σα μια διαρκή περιπέτεια, παρά σαν το λιμάνι που αράξατε. Ο γάμος χρειάζεται συνέχεια δουλειά και θα αποδώσετε καλύτερα αν αντιληφθείτε αυτή τη δουλειά σαν παιχνίδι παρά σαν αγγαρεία. Ζευγάρια που έχουν περάσει πολλά χρόνια μαζί, επαναλαμβάνουν, σαν παιχνίδι, ανά χρόνο ή μικρότερο χρονικό διάστημα συνήθειες που τους θυμίζουν το δεσιμό τους και το λόγο που εξακολουθούν να είναι μαζί μετά από τόσα χρόνια.
Βάλτε το παιχνίδι και στην ερωτική σας ζωή και θα έχετε ακόμα περισσότερους λόγους να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί.

4. Μην είστε ανταγωνιστικοί

Οι σχέσεις δεν είναι λογιστικά βιβλία, που για κάθε έξοδο θα πρέπει να δώσετε απόδειξη και η λογική του «μια σου και  μία μου» δεν εφαρμόζει στις επιτυχημένες σχέσεις. Τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν έχετε το ελεύθερο να πληγώσετε κάποιον, επειδή έκανε ένα λάθος και σας πλήγωσε στο παρελθόν. Επιστρέψτε τα λάθη με συγχώρεση και μην κρατάτε σκορ, ποιος έκανε τα περισσότερα δώρα και ποιος έσπασε τα περισσότερα ποτήρια. Δεν είστε παιδιά πια και έχετε ένα γάμο να φροντίσετε να πετύχει.

5. Επικοινωνήστε

Τα γεγονότα δεν ξεγίνονται  και όσο και να μιλήσετε δεν θα αλλάξει αυτό που έγινε. Το να συζητήσετε, όμως, για κάτι που σας ενόχλησε θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τις συνέπειες της πράξης και θα φροντίσετε έτσι να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος στο μέλλον. Μιλήστε για όσα σας απασχολούν, γιατί ό,τι κρατάτε μέσα σας θα εκδηλωθεί με άλλο τρόπο, χειρότερο και αρνητικό συνήθως για τη συνολική υγεία σας.


6. Θυμηθείτε το λόγο που παντρευτήκατε

Τι ήταν αυτό που σας έφερε κοντά, τι δραστηριότητες σας έδεσαν ακόμα περισσότερο με  το σύντροφό σας και τι σας έκανε εν τέλει να τον παντρευτείτε; Επαναλαμβάνετε αυτές τις ερωτήσεις και τις δραστηριότητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα προσφέρετε ακαριαία ανανέωση του γάμου σας, ακόμα και αν καταλήγετε σε συνήθειες που κάνατε 20 χρόνια πριν.

7. Αποδεχτείτε τον/την


Θα πρέπει να δείχνετε υπομονή στη σχέση σας, όπως δείχνει και ο άλλος σε εσάς. Μην έχετε απαιτήσεις και προσδοκίες από το σύντροφό σας πέρα από το να είναι ο εαυτός του και ειλικρινής μαζί σας. Όταν αγαπάτε τον άλλο, τον αποδέχεστε όπως είναι και δεν θέλετε να τον κάνετε κάτι άλλο, γιατί το πιθανότερο είναι αυτό το «άλλο», να μην έχει τα στοιχεία που σας γοήτευσαν εξ αρχής.
 
8. Πείτε ένα καλό λόγο


Μην αμελείτε να πείτε στη γυναίκα σας πόσο σας άρεσε το φαγητό που σας μαγείρεψε και μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε τον άντρα σας που σας πηγαινοφέρνει στις δικες σας προσωπικες δουλειες, που είναι στην άλλη άκρη της πόλης. 

Όλοι κάνουμε χάρες στον σύντροφό μας, αλλά όταν αυτές οι χάρες αναγνωρίζονται και εκτιμώνται, έχουμε τη διάθεση να κάνουμε ακόμα περισσότερες. 
Η αλληλοεκτίμηση και η αναγνώριση της προσφοράς του άλλου θα κάνει τη σχέση να κρατήσει ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, που αναπόφευκτα θα έρθουν.....
 Μην παίρνετε τίποτα σαν δεδομένο, γιατί 
τίποτα δεν είναι δεδομένο....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου