Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ(NTR)








Οι ελπίδες μας όμως, και πάλι εξανεμίστηκαν. Παραμείναμε το ίδιο ντροπαλοί, το ίδιο φτωχοί , το ίδιο φοβισμένοι... Το ίδιο σιωπηλοί.
Οι υπερβολικές μας προσδοκίες, ματαιώθηκαν ξανά.
Συνηθως  οι προσδοκίες του ασθενούς είναι να χάσει για πάντα τα περιττά του κιλά, χωρίς κανένα κόπο ή προσπάθεια από την πλευρά του.
 Αυτό είναι ένας μύθος. Αν ο ασθενής πιστεύει κάτι τέτοιο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απογοητευθεί, με τραυματικό πολλές φορές τρόπο.
Η ρεαλιστική ενημέρωση, πριν το χειρουργείο, και η πηγαία υπόσχεση στον εαυτό μας ότι θα αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, μοιάζει να αποτελεί σημείο- κλειδί.
Αλλιώς, προβλήματα άλυτα, που βάρυναν την ψυχή μας από την παιδική ίσως ηλικία, θα ξαναβγούν στην επιφάνεια, πιθανότατα με μεγιστοποιημένο τρόπο.
Αν… το άτομο, για παράδειγμα πάσχει από χρόνιες διαταραχές διατροφής, -όπως βουλιμία –είναι πολύ πιθανό να ξανα εκδηλώσει σχετικές κρίσεις, και να ανακτήσει σύντομα τα χαμένα του κιλά.
Στο Δυτικό Κόσμο, 1 στα 6 άτομα υπολογίζεται ότι θα διανύσει μια κρίση κατάθλιψης στην πορεία της ζωής του. Το 30% από αυτά είναι υπέρβαροι άνθρωποι. Σίγουρα, μια χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη τους. «Είναι απλά ένα «εργαλείο» κατά της παχυσαρκίας, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται»
Η συνεργασία μας με τον ειδικό, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ακόμη και του δυσκολότερου προβλήματος. Και το σώμα μας σίγουρα φαντάζει ομορφότερο, όταν λάμπουμε από χαρά και αυτοπεποίθηση. Ακόμη και αν έχουμε κάποια περιττά κιλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου