Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το ΠΑΙΔΙ σας το γνωριζετε?????(NTR)



Όλο το χρόνο ασχολούμαστε με το φαγητό του, τις δραστηριότητές του, το σχολείο και τις ιώσεις. Η περίοδος των διακοπών εξασφαλίζει την καλύτερη ευκαιρία να πατήσουμε φρένο και να παρατηρήσουμε πιο προσεχτικά τα παιδιά μας. Να μιλήσουμε πιο χαλαρά μαζί τους, να επικοινωνήσουμε ακούγοντας τι έχουν να μας πουν (χωρίς να προσπαθούμε να τους επιβάλλουμε εμείς τι να κάνουν) και φυσικά να παρατηρήσουμε πώς συμπεριφέρονται και γιατί. Εσείς, αλήθεια, ξέρετε πότε το παιδί σας είναι χαρούμενο και πότε απογοητευμένο; Πότε γελάει και πότε θυμώνει; Σκεφτείτε τι ταιριάζει στο παιδί σας λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτήρα, το ταμπεραμέντο, το αναπτυξιακό του στάδιο, τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Αν ξέρετε ότι το παιδί σας είναι ζωηρό, δώστε του την ευκαιρία να εκτονωθεί με μία επίσκεψη στις κούνιες πριν απαιτήσετε να κάτσει ήσυχα να φάει μαζί σας στην ταβέρνα. Αν γνωρίζετε ότι είναι ντροπαλό, μην το πιέζετε να παίξει με παιδιά που δεν γνωρίζει. Απολαύστε τη συντροφιά του και αφήστε το να απολαύσει κι αυτό τη δική σας.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή να ξεχάσετε τα βιομηχανικά παιχνίδια και να παίξει το παιδί σας με παιχνίδια που εκτονώνουν ή δίνουν προβάδισμα στη δημιουργικότητα, όπως μπάλα, ποδήλατο ή παιχνίδια με την άμμο στη θάλασσα. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε για την ασφάλειά του και να του αφήσετε χρόνο και χώρο να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του. Αφήστε το παιδί να παίξει ελεύθερα με ό,τι και όπως θέλει. Επιτρέψτε του ακόμα και να μην κάνει τίποτα.

Παιδική Ανατροφή

Οι κολλητοι της Παραλιας




Να πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν φίλους στις καλοκαιρινές διακοπές για να απαγκιστρωθούν από τους ενήλικους και κυρίως να διασκεδάσουν με την καρδιά τους.

·                                  

Παιδιά και Γονείς





Απο το μπιμπερο στο ποτηρι

Αναρωτιέστε πότε και πώς θα κόψει το μπιμπερό; Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!Η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι λίγο να σας πω πότε ακριβώς κατάφερα να πείσω την κόρη μου να κόψει το μπουκάλι (τα χρόνια της )...

Παιχνιδι και Φαγητο

Στα παίδια αρέσει το παιχνίδι με το φαγητό, να νιώθουν την υφή του, να λερώνονται και να τρώνε με τα χέρια. Ωστόσο, αν έχει ξεπεράσει το δεύτερο έτος της ζωής του, καλό είναι να περιορίσετε αυτού του είδους τους πειραματισμούς και να του διδάξετε πώς πρέπει να τρώει:..
Δεν ακουει....

Μπορούμε άραγε, ακόμα στην εποχή μας, να ονειρευόμαστε υπάκουα παιδιά ή μήπως είναι πλέον ξεπερασμένη αντίληψη; Αυτό μάλλον εξαρτάται από το τι εννοούμε λέγοντας «υπάκουα».

Παροτρύνετέ το να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μόνο του. Διδάξτε το από μικρό να ντύνεται μόνο του ή με μικρή βοήθεια, να πλένει το πρόσωπο και τα δόντια του, να χτενίζεται, να τρώει το πρωινό του, να πηγαίνει στην τουαλέτα. Έτσι κερδίζετε χρόνο και μεγαλώνετε ένα παιδί με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις δυνατότητές του.

    Πως να μαλωνω το παιδι μου???

Ένας πατέρας ρωταέι και μαθαίνειΤην «παλιά καλή εποχή» τα πράγματα ήταν απλά. πειθαρχία στα παιδιά επιβαλλόταν «διά ροπάλου». Κάθε αταξία είχε και την ποινή της και ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος υπήρχαν και οι… διαβαθμίσεις στο ξύλο. Στις μέρες μας όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

    Πως να μιλησω για το Διαζυγιο στο παιδι μου????
     
     

Πότε το συζητάμε: Όποια κι αν είναι η ηλικία του παιδιού, ακόμη κι ένα νήπιο, μπορεί να «ξέρει» πως κάτι δεν πάει καλά ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα του....

           Πως να μιλησω για το Σεξ στο παιδι μου???

Πότε το συζητάμεΣύμφωνα με τους ειδικούς, δεν χρειάζεται στα μικρότερα παιδιά να προλαβαίνουμε τις ερωτήσεις τους βομβαρδίζοντάς τα με πληροφορίες που δεν τα ενδιαφέρουν σε αυτήν τη φάση της ζωής τους. Αν όμως το παιδί μας ρωτάει, είναι σημαντικό να του απαντήσουμε. ...

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

     

Η αυτοπεποίθηση είναι η πιο σημαντική πανοπλία που βοηθά τα παιδιά να αμυνθούν απέναντι στους κινδύνους που τα απειλούν...

ΣΤΟΧΟΥΣ…..


Αν δεν αντέχετε τα καμώματα του δίχρονου τύραννου που ποτέ δεν ξέρει τι θέλει, κάντε λίγη υπομονή! Μετά την τρομερή ηλικία των 2 έρχεται η πιο «συγκροτημένη» ηλικία των 3, όπου το παιδί αποκτά στόχο και εφαρμόζει συγκεκριμένη στρατηγική για να τον πετύχει...





Αν δεν αντέχετε τα καμώματα του δίχρονου τύραννου που ποτέ δεν ξέρει τι θέλει, κάντε λίγη υπομονή! Μετά την τρομερή ηλικία των 2 έρχεται η πιο «συγκροτημένη» ηλικία των 3, όπου το παιδί αποκτά στόχο και εφαρμόζει συγκεκριμένη στρατηγική για να τον πετύχει. Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανών Ψυχολόγων, περίπου στην ηλικία των 3 ετών τα παιδιά αρχίζουν να ξεχωρίζουν ποια πράγματα ή δραστηριότητες τα ευχαριστούν, κάνουν συνειδητές επιλογές, αποκτούν στόχους και ανακαλύπτουν τρόπους για να τους πετύχουν. Σε αυτές τις νέες ικανότητες συμβάλλουν η ανεπτυγμένη πλέον κινητικότητα των άκρων (χεριών και ποδιών) και η γλωσσική τους ανάπτυξη.




Εντεκα τρόποι να χαλαρώσετε τα λουριά χωρίς παρενέργειες


 Φορέστε στα παιδιά άνετα ρούχα για να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι έξω από το σπίτι.• Αφήστε τα να περπατήσουν ξυπόλυτα όταν είστε βέβαιοι ότι δεν κινδυνεύουν.
Φορέστε στα παιδιά άνετα ρούχα για να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι έξω από το σπίτι.
 Αφήστε τα να περπατήσουν ξυπόλυτα όταν είστε βέβαιοι ότι δεν κινδυνεύουν.
  Επιτρέψτε τους να απολαύσουν αγαπημένες λιχουδιές, όπως το παγωτό, χωρίς να ανησυχείτε.
  Αν το παιδί σας αποκοιμηθεί στο αυτοκίνητο κατά την επιστροφή, μην το ξυπνήσετε για να το κάνετε μπάνιο.
 Ξεχάστε το βραδινό παραμύθι πριν το ύπνο. Πάρτε έναν φακό και παίξτε στο σκοτάδι με το παιδί ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.
Χαμογελάστε αντί να φωνάξετε όταν δείτε τα ρούχα του λερωμένα. Ένα καθαρό μπλουζάκι στην τσάντα μπορεί αμέσως να αποκαταστήσει την τάξη σε τέτοιες περιπτώσεις.
 Μην αγχώνεστε με τα μικροτραύματα. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού το καλοκαίρι.
 Μην πιέζετε το παιδί να φάει όλο το φαγητό του. Ανταποκριθείτε παρέχοντας θρεπτικά σνακ όταν σας λέει ότι πεινάει.
 Ένα πακέτο μωρομάντιλα θα πρέπει να είναι πάντα στην τσάντα σας για να καθαρίσετε τα βρόμικα χεράκια.
Αντί να φωνάζετε για τα βιντεοπαιχνίδια, προσφέρετε εναλλακτικές για να το ξεκολλήσετε: μια εκδρομή με ένα καΐκι ή βόλτα με το θαλάσσιο ποδήλατο ή μια επιχείρηση ψαρέματος.
 Μην επισπεύδετε την αναχώρησή σας από την παιδική χαρά ή το πάρκο.
Πάρτε μαζί τον καφέ σας και απολαύστε τον εκεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου