Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σχέσεις εξ Ά αποστάσεως(NTR)






Η Μαρίνα, 31 ετών, ισχυριζόταν πως η σχέση εξ' αποστάσεως που διατηρούσε ήταν τέλεια. Η Μαρίνα είμαι μία πολυάσχολη διακοσμήτρια επιχειρηματικών χώρων, με πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Έτσι γνωρίστηκε και με τον σύντροφό της, τον Γρηγόρη, 35 ετών, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού της ταξιδιού στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Μαρίνα εξομολογήθηκε πως το μόνο «πρόβλημα» στη σχέση τους ήταν πως ο Γρηγόρης έθεσε το ζήτημα μετακόμισης του ενός εκ των δύο, δηλαδή είτε η Μαρίνα να ανέβει προς τα πάνω, είτε ο Γρηγόρης να κατέβει προς την Αθήνα, ώστε να είναι μαζί.
«Γιατί να χαλάσουμε κάτι που είναι τέλειο;» αναρωτιέται η Μαρίνα. «Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να πάρουμε μία τέτοια απόφαση... είναι νωρίς ακόμα, είμαστε μαζί μόνο 20 μήνες.»
Η σχέση της με τον Γρηγόρη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως άκρως ικανοποιητική, εάν φυσικά το μόνο πράγμα που θέλει η ίδια αυτή τη στιγμή είναι ο ενθουσιασμός που δημιουργείται κάθε φορά που είναι να συναντηθούν, χωρίς να υπάρχει η καθημερινή τριβή που πραγματικά θέτει σε δοκιμασία ένα ζευγάρι. Μετά, όμως, από σχεδόν δύο χρόνια, το αίτημα του Γρηγόρη δεν θεωρείται παράλογο.
Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν επιλογές όταν προκύπτει μία σχέση εξ' αποστάσεως, αλλά κάποιοι άλλοι έχουν και παρόλα αυτά επιλέγουν να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν. Γι' αυτούς τους ανθρώπους, η απόσταση λειτουργεί ως ένας αμυντικός μηχανισμός, που τους κρατά «ασφαλείς» απ΄ όλα όσα συμβαίνουν. Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τη Μαρίνα να επιθυμεί να διατηρήσει την σχέση της ως έχει, σε απόσταση;
Η αλήθεια είναι ότι η Μαρίνα είδε τον Γρηγόρη ως ένα είδος διασκέδασης και όχι ως έναν μόνιμο σύντροφο. Καθώς η δουλειά της πήγαινε προς το καλύτερο, ο Γρηγόρης πληρούσε τις κοινωνικές και σεξουαλικές της ανάγκες ως ένας περιστασιακός σύντροφος. Άραγε υπήρξε η ίδια ειλικρινής απέναντι στο Γρηγόρη, δεδομένου ότι εκείνος έβλεπε τη σχέση τους με διαφορετικό μάτι; 
Η ίδια απαντάει πως όχι.

Το δίκαιο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γίνεται μία συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού σχετικά με το τι μπορεί να περιμένει ο ένας από τον άλλο, τι προσδοκίες μπορεί να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, αλλά και κατά πόσο ο ένας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του άλλου. Εάν θεωρεί ο ένας από τους δύο ότι είναι πιο «ασφαλής» ότι βρίσκεται σε απόσταση από τον σύντροφό του, τότε δεν θα μάθει ποτέ να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που έχει μία πραγματική σχέση, αλλά ούτε και θα αναπτύξει το «δούναι και λαβείν» , την υπομονή και τον σεβασμό, που αποτελούν θεμέλια για μία υγιή και τρυφερή σχέση.
Εξάλλου, όπως λέει και μία λαϊκή ρήση, ασφάλεια υπάρχει στους αριθμούς και σε αυτή την περίπτωση οι αριθμοί είναι οι δύο σύντροφοι, μαζί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου