Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μήπως νιώθετε κακόκεφοι;(NTR)





Μήπως νιώθετε κακόκεφοι; Μην ανησυχείτε, γιατί σύμφωνα με έρευνα, κάνει καλό στην υγεία.
Ένας Αυστραλός ειδικός ψυχολόγος, που ασχολείται με τη μελέτη των συναισθημάτων, βρήκε πως όταν είμαστε κακόκεφοι σκεφτόμαστε πιο καθαρά.
Εν αντιθέσει με όσους είναι χαρούμενοι, οι κακόκεφοι φαίνεται να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και είναι λιγότερο αφελείς, όπως έδειξαν τα πειράματα.
Παρόλο που η ευδιαθεσία ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, η κακοκεφιά προάγει τη σύνεση και την προσεκτική σκέψη, σύμφωνα με τον καθηγητή Joe Forgas.
Ο ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας υποστηρίζει πως ένα κακόκεφο άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα μία απαιτητική κατάσταση από ένα χαρούμενο άτομο, λόγω του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός του «προωθεί τις στρατηγικές επεξεργασίας των πληροφοριών».
Ο Forgas ζήτησε από εθελοντές να παρακολουθήσουν διαφορετικές ταινίες και να επικεντρωθούν στα θετικά και αρνητικά γεγονότα της ζωής τους, ώστε είτε να νιώσουν κακόκεφοι είτε ευδιάθετοι.
Στη συνέχεια, ζήτησε από τους εθελοντές να συμμετάσχουν σε μία σειρά από εργασίες, όπως για παράδειγμα να κρίνουν την αλήθεια των αστικών μύθων και να καταθέσουν την εμπειρία τους από γεγονότα και καταστάσεις που ήταν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες.
Οι επιδόσεις όσων ήταν σε άσχημη διάθεση ήταν πολύ καλύτερες από αυτούς που ένιωθαν ευδιάθετοι -έκαναν λιγότερα λάθη και είχαν καλύτερη επικοινωνία.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Forgas: «Παρόλο που η θετική διάθεση φαίνεται να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την ευελιξία, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, η αρνητική διάθεση ενθαρρύνει έναν πιο προσεκτικό και προσηλωμένο τρόπο σκέψης, καθώς και μεγαλύτερη προσοχή στον εξωτερικό κόσμο.»
Η μελέτη βρήκε επίσης πως τα λυπημένα άτομα μπορούσαν να εκθέσουν καλύτερα την κατάστασή τους μέσω γραπτών επιχειρημάτων, κάτι που σύμφωνα με τον Forgas έδειξε πως «μία ελαφρώς αρνητική διάθεση ενθαρρύνει έναν πιο συγκεκριμένο, προσαρμοσμένο και τελικά πιο επιτυχημένο τρόπο επικοινωνίας.»

Προηγούμενη μελέτη του ίδιου είχε δείξει πως και ο καιρός έχει ανάλογες επιπτώσεις στον άνθρωπο -οι βροχερές και συννεφιασμένες μέρες οξύνουν τη μνήμη, ενώ οι ηλιόλουστες μέρες κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν περισσότερο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου