Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αλήθεια ή ψέματα...(NTR)









 

{Προσπαθώ να κλείσω τα μάτια μου, αλλά η αμφιβολία δεν μ' αφήνει να ησυχάσω.
 Δεν είμαι φυσικά μαζί του 24 ώρες το 24ωρο κι είναι φυσικό να μην ξέρω τι συμβαίνει γύρω του. Μου έδωσε βέβαια μια εξήγηση, αλλά γιατί κάτι μέσα μου μου λέει ότι μπορεί και να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα;....}
Έτσι έγινε ή μου λέει ψέματα;....

 Σκέψεις απλές, σκέψεις καθημερινές, σκέψεις που βρίσκονται συχνά-πυκνά στο μυαλό όλων μας. Σκέψεις που βάζουν την αμφιβολία και δηλητηριάζουν τη σχέση μας. Πιστεύω ότι είναι κάτι ανθρώπινο κι έχει συμβεί σ' όλους μας.

Ας δούμε λοιπόν μαζί, βήμα βήμα, πως μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις ...κι αφού πρώτα διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει, ....
τι είναι αυτό που θα πρέπει να κάνουμε.....

Άλλα αντ' άλλων στις αφηγήσεις

Σας αφηγείται ένα γεγονός κι ενώ την πρώτη φορά σας έχει πει μια εκδοχή, την επόμενη φορά που συζητάτε το ίδιο γεγονός, με έκπληξη ακούτε μια άλλη εξιστόρηση.
 Ενώ την πρώτη φορά σας είχε πει ότι βγήκε με κάποιους συναδέλφους για να συζητήσουν ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη δουλειά, η επόμενη εκδοχή είναι ότι βρέθηκε με κάποιο φίλο του που είχε πάρα πολύ καιρό να δει κι έκαθησαν να πιουν ένα καφέ για να τα πουν !
Άσχετο το γεγονός φαινομενικά με τη σχέση σας, αλλά γιατί να ακούτε μια διαφορετική εκδοχή;
Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι πάει να  κρύψει... Χρησιμοποιεί κάποιες άγνωστες σε σας παρέες, ίσως για να καλύψει κάτι που εσείς δεν θέλει να ξέρετε. 
Φοβάμαι ότι θα πρέπει να το ψάξετε λίγο, για να δείτε τι γίνεται....

Αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια

Η εμπειρία μου από τη ζωή λέει, ότι όταν συζητώ με κάποιον/α  κι αυτός/η  καθώς μιλάμε αποφεύγει να με κοιτάει στα μάτια, το πιθανότερο είναι ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια.
Θυμάμαι το επίμονο βλέμμα της μητέρας μου όταν ήμουν μικρή και της έλεγα κάποιες χαζές δικαιολογίες για να καλύψω κάποιες παιδικές μου σκανδαλιές. 
Με κανένα τρόπο δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω εκείνο το διαπεραστικό βλέμμα της κι ένιωθα να με λούζει κρύος ιδρώτας.
Έτσι λοιπόν κι εσείς, είναι καλό να μάθετε να διαβάζετε τα μάτια του άλλου. Επιπλέον, είναι καλό να αρχίσετε ν' αναγνωρίζεται τη γλώσσα του σώματος.
Το πρόσωπό του/της  παραμένει απαθές;
 Οι κινήσεις του/της  είναι ήρεμες ή διακρίνετε κάποιο περίεργο εκνευρισμό;
Εάν παίρνει το βλέμμα του/της  από τα μάτια σας, αιφνιδιάστε τον/την  με κάποιες ερωτήσεις και μετρήστε τις αντιδράσεις του/της  από την συμπεριφορά του/της  και τον τρόπο που θα σας κοιτά, την ώρα που σας δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Στις λεπτομέρειες φαίνεται η αλήθεια

Υπάρχει η περίπτωση, την ώρα που ο/η  καλός σας σας εξιστορεί ένα γεγονός, να μπαίνει σε ατελείωτες και δαιδαλώδεις λεπτομέρειες. Μ' αυτόν τον τρόπο, μπορεί να προσπαθεί η συζήτηση να ξεστρατίσει κι έτσι ν' αποφύγει να κουβεντιάσει την ουσία του θέματος, για το οποίο ξεκινήσατε να συζητάτε.
Προσέξτε λοιπόν με προσοχή αυτές τις λεπτομέρειες, χωρίς να του/της  δίνετε να καταλάβει ότι τις καταγράφετε στο σκληρό σας. 
Αφήστε να περάσει λίγος καιρός και διαπιστώστε στο μέλλον -σε ανύποπτο χρόνο- αν όντως ισχύουν αυτά που σας έλεγε.
 Παράλληλα, φροντίστε την ώρα που συζητάτε να μην του/της  δίνετε τη δυνατότητα να ξεφεύγει σ' άλλα θέματα.

Διαπιστώσατε ένα ψέμα

Δεν  θα πρέπει για ένα ψέμα, να διαγράψετε μια σχέση που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον....
Φυσικά, είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον/α  που σου λέει ψέματα.
 Όμως, ας μην κρυβόμαστε, καμιά μας/κανενας  δεν είναι τέλεια/ος! 
 Αυτό που έχει σημασία, είναι από τη μια, πόσο «χοντρό» είναι το ψέμα που σας είπε  κι από την άλλη που αυτό είναι και το πιο σημαντικό, πόσο συχνά τον/την  πιάνετε να σας λέει παραμυθάκια.
Στην περίπτωση που το ψεματάκι του/της  ήταν αθώο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, μπορεί να δικαιούται και «άφεση αμαρτιών». 
Αν όμως ξαφνικά διαπιστώνεται ότι κοιμάστε δίπλα στον Μιχάουζεν, μάλλον θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας και να αντιμετωπίσετε με πιο δραστικά μέτρα την περίπτωση. 
Οι άνθρωποι που ζουν με το ψέμα, το πιθανότερο είναι να σας μπλέξουν σε περιπέτειες.

Πρέπει να πάρετε αποφάσεις

Τώρα λοιπόν που ξέρετε τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει, μεγαλώνει και το πρόβλημα. Όταν ζείτε στην αμφιβολία, είπε ή δεν είπε ψέμα, τα πράγματα είναι αλλιώς. 
Τώρα ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει και νιώθετε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό του/της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκεσαι σε μια σχέση, που ανάμεσα στους δυο δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Τι προοπτική μπορεί να έχει αυτή η σχέση;
Εδώ χρειάζεται ψυχραιμία.
 Καθίστε με ηρεμία και σκεφτείτε τι πραγματικά είναι για σας αυτή η σχέση.
 Αν είστε σίγουρη ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να σας έχει συμβεί, τότε μπορεί και ν' αξίζει να προσπαθήσετε να κάνετε μαζί του/της μια συζήτηση και να του εξηγήσετε τις αιτίες που νιώθετε απέναντί του έτσι.
Μπείτε στον πυρήνα του προβλήματος, μιλήστε του/της  ειλικρινά και προσπαθήστε άμεσα να του/της  εξηγήσετε ότι πρέπει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, προτού συσσωρευτούν κι άλλα γεγονότα που θα σας υποχρεώσουν να απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο ο ένας από τον άλλο.


Ένα πράγμα θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας. 
Μου το έλεγε η γιαγιά μου και πιστέψτε με,ηταν σοφη.!!!!!!!! Μου έλεγε λοιπόν,
«οι άνθρωποι κοριτσάκι μου δεν αλλάζουν, το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να εξελίσσονται!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου