Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η σχέση μας και οι...άλλοι! (NTR)



Πόσο επηρεάζουν οι εξωτερικοί παράγοντες - οι τρίτοι - την σχέση σας ;-
 Το έχετε ποτέ σκεφτεί ; 
Τους αφήνετε να σας αλλάζουν τα σχέδια , να σας ανατρέπουν τον πρόγραμμα , να σας χαλούν την διάθεση ; 
Οι αποφάσεις στην σχέση σας καθορίζονται αποκλειστικά από εσάς και τον / την σύντροφο σας ή περνούν και από άλλους είτε αυτοί λέγονται γονείς ή φίλοι ή πεθερικά ;
 Καιρός να πάρετε την σχέση σας στα χέρια σας και να μάθετε να λειτουργείτε σε αυτή με γνώμονα το τι εσείς και ο/ η σύντροφος σας επιθυμείτε και μόνο!


Αν ανατρέξετε στο παρελθόν σας , ή σε σχέσεις φίλων και γνωστών που γνωρίζετε , σε πόσες περιπτώσεις οι φίλοι ενός ζευγαριού ήταν η αρχή του τέλους ; 

Τι εννοώ με αυτό ; 
Όχι βέβαια πως οι φίλοι σε ένα ζευγάρι αποτελούν καταστροφή και απειλή. 
Αλλά οι φίλοι που σκόπιμα ή χωρίς ουσιαστικές ενδείξεις , ήρθαν να σκορπίσουν την αμφιβολία στον ένα ή στον άλλο σύντροφο με ιστορίες από το παρελθόν , με δήθεν ενδείξεις απιστίας του άλλου συντρόφου είτε με σχόλια τα οποία πιθανό να υποβίβασαν τον / την σύντροφο του στα μάτια του , αποτελούν κακή επιρροή για την σχέση. 
Όχι γιατί θέλουν να σας κάνουν κακό , αλλά γιατί τους αφήνετε να σας επηρεάσουν!!!!!!!!!!!!!! 


Πολλές φορές αυτά τα σχόλια που προέρχονται από το φιλικό περιβάλλον ενός ζευγαριού αποτελούν την αιτία καυγάδων και διαφωνιών στο ζευγάρι. Ηθελημένα ή τυχαία σχόλια ενός τρίτου προσώπου , έχουν απρόβλεπτη αντιμετώπιση από τα ενδιαφερόμενα μέρη μιας σχέσης.

 Ένα παρατραβηγμένο χιούμορ , ένα απερίσκεπτο σχόλιο μπορούν να φέρουν την καταστροφή και να φουντώσουν την αμφιβολία κλονίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη.
 Μην επηρεάζεστε λοιπόν από τις γνώμες και τα σχόλια τρίτων που αφορούν τον / την σύντροφο σας περισσότερο από όσο πρέπει. Το σωστό είναι να σχηματίζετε την δική σας προσωπική άποψη για τον χαρακτήρα του / της συντρόφου σας όσο και για την συμπεριφορά του / της απέναντι σας και απέναντι στην σχέση σας. Οι τρίτοι , αν και πιο αντικειμενικοί κριτές σε μερικές περιπτώσεις, γιατί δεν εμπλέκονται συναισθηματικά στην σχέση όσο εσείς , μπορούν αν εκφέρουν μια γνώμη , αλλά για κανενα λόγο δεν μπορούν να γνωρίζουν τον / την σύντροφο σας όσο εσείς. 
Εμπιστευτείτε λοιπόν περισσότερο την δική σας κρίση και το δικό σας ένστικτο και μην αναθεωρείτε τα πάντα για τον / την σύντροφο σας επειδή κάποιος τρίτος έκανε ένα σχόλιο. Εάν το σχόλιο σας προβλημάτισε , διερευνήστε το και βεβαιωθείτε για το κατά πόσο είναι βάσιμο ή όχι πριν να αρχίσετε να επιτίθεστε στον / στην σύντροφο σας ή να αισθάνεστε πικρία και απογοήτευση. Σε περιπτώσεις που ανακαλύπτετε ότι το άτομο που σας έκανε κάποιο σχόλιο για τον / την σύντροφο σας το οποίο δεν ευσταθεί , δώστε την ανάλογη προσοχή και προσπαθήστε περιορίσετε την σημασία που δίνετε στα σχόλια που λαμβάνετε από αυτό το άτομο αναφορικά με την σχέση σας.
 Προσπαθήστε επίσης να εκτιμήσετε τις προθέσεις αυτού του ατόμου .
 Έκανε λάθος ή σκόπιμα σας είπε ψέματα ; 
Τα λάθη είναι ανθρώπινα , τα ψέματα όμως πρέπει να σας προβληματίσουν ως προς τα κίνητρα τους!


Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο ως προς τις επιρροές τρίτων προς την σχέση αφορά τις επιρροές του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του κάθε συντρόφου. 

Μπορεί ο /η σύντροφος σας να μην εκπληρώνουν τις προσδοκίες της μαμάς ή του μπαμπά σας! 
Αυτό όμως που θα έπρεπε να σας απασχολεί και να σας αγχώνει σε αυτή την περίπτωση είναι το αν ο / η σύντροφος σας εκπληρώνουν τις δικές σας προσδοκίες.
 Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε γνώμες από άτομα που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε και που ξέρουμε ότι μας αγαπάνε εξίσου και νοιάζονται για την ευτυχία μας αλλά κανένας απολύτως δεν μπορεί να γνωρίζει τι εμείς οι ίδιοι μέσα στην ψυχή μας θεωρούμε ότι αποτελεί την προσωπική μας ευτυχία.

Το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται αιτία τσακωμών σε μια σχέση και αυτό γιατί το οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί ένα σταθερό παράγοντα στην ζωή του καθενός μας.

Εάν αποτελεί πηγή προβλημάτων τώρα συνεπώς θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα να αποτελεί και στο μέλλον.
 Ας θυμηθούμε το γνωστό πρόβλημα νύφης - πεθεράς! 
Τι γίνεται συνήθως ; 
Η ανταλλαγή πικρόχολων σχολίων από την μια προς την άλλη έχουν σαν αντίκτυπο η νύφη να τσακώνεται με τον σύζυγο κατηγορώντας ένα άτομο που ο ίδιος αγαπά : την μητέρα του. 
Έτσι αισθάνεται απογοήτευση που δύο άτομα τα οποία αγαπά αλλά έχουν διαφορετικές ιδιότητες στη ζωή του , έχουν μια κακή σχέση και αυτός βρίσκεται μεταξύ πυρών .
 Τις περισσότερες φορές ο καυγάς θα μείνει στο ζευγάρι , έχοντας σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση θυμού και από τους δύο.
 Η εξωτερική επιρροή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλη που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει και αιτία διαζυγίου. 
Τι κάνετε εάν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους πρόβλημα ; 
Συμφωνείτε με τον / την σύντροφο σας να αγνοείτε αυτά τα σχόλια και πραγματικά κάνετε το! Θα σας κάνει μεγάλο καλό.
 Ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του! Δεν μπορεί ο / η σύντροφος σας να απολογείται για τα σχόλια του πατέρα ή της μητέρας του / της. 
Το μόνο που μπορεί να κάνει και που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό είναι στο επόμενο σχόλιο που θα θίξει ή θα προσβάλλει τον / την σύντροφο του , απλά να τον / την υποστηρίξει αφαιρώντας έτσι έμμεσα το δικαίωμα από τον γονέα να συνεχίσει την κριτική.


Δυστυχώς ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον είναι η έλλειψη σεβασμού ως προς τις αποφάσεις ή τα σχέδια ενός ζευγαριού! 

Πόσες φορές έχετε κανονίσει κάτι και ξαφνικά με το έτσι θέλω σας το ανατρέπουν γιατί πρέπει να πάτε για φαγητό με την πρώτη ξαδέρφη της γιαγιάς της θείας σας που ήρθε έκτακτα από το χωριό ; 
Όλοι το έχουμε ζήσει αυτό! 
Mάθετε τους γύρω σας να σέβονται την σχέση και το πρόγραμμα σας και μην τους αφήνετε να κάνουν κατάληψη στον προσωπικό σας χώρο όταν αυτοί το θέλουν.
 Αντιδράστε! 
Έχετε κάθε δικαίωμα και να λείψετε από μια οικογενειακή συγκέντρωση αν έχετε ήδη προγραμματίσει κάτι με τον / την σύντροφο σας και δεν ενημερωθήκατε εγκαίρως! 
Έχετε επίσης δικαίωμα , αφού είστε ενήλικες , να λαμβάνετε αποφάσεις για την προσωπική και οικογενειακή σας ζωή μόνοι σας , χωρίς απαραιτήτως να έχετε γονική συναίνεση. Εάν συστηματικά παραμελείτε τον / την σύντροφο σας και τον / την βάζετε σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την άμεση οικογένεια σας τότε το πιο πιθανό είναι να του / της δημιουργήσετε απογοήτευση και θυμό που θα έχει σαν αποτέλεσμα την διαταραχή της ισορροπίας και της ηρεμίας στην σχέση σας.


Εξωτερική επιρροή δεν αποτελούν μόνο φυσικά πρόσωπα , αλλά και τα περιοδικά , τα βιβλία και οι εκπομπές στην τηλεόραση που προσπαθούν να μας μεταφέρουν και να μας εισαγάγουν σε ένα τρόπο ζωής ή σε πρότυπα σχέσεων και συντρόφων που μπορεί να μην είναι τα δικά μας πρότυπα.

 Δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα για να είναι η ιδανική σύντροφος πρέπει να έχει ύψος 1,80 και να κάνει πασαρέλα τα απογεύματα!
 Ούτε ο ιδανικός άντρας πρέπει να έχει μπράτσα αλά Σβατσενέγκερ , το χαμόγελο του Μπράντ Πίτ και τον χαρακτήρα του James Bond! 
Πρότυπο σχέσης , αποτελεί η δική σας επιθυμητή σχέση που θα σας κάνει ευτυχισμένους! 
Πρότυπο συντρόφου αποτελεί το άτομο που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν εσάς προσωπικά να αισθάνεστε ολοκλήρωση!
Μην αποκαλείτε λοιπόν συνεχώς της σύντροφο σας κοντή , και μην αποκαλείτε συνεχώς τον σύντροφο σας ΄κοιλίτσα!
 Το μόνο που μπορεί να επιτύχετε , είναι να δίνεται ουσία σε λανθασμένα κριτήρια που νομίζετε ότι ο / η σύντροφος σας δεν καλύπτει!
 Αλλά εσείς , αυτά ψάχνατε; 
Η κάποιος άλλος σας τα έχει επιβάλλει σαν δικές σας επιθυμίες ;


Εάν λοιπόν καταλήξετε να διαφωνείτε με τον / την σύντροφο σας για κάτι το οποίο απλά σας είπε κάποιος άλλος , το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι πριν να τσακωθείτε να συζητήσετε και να ξεκαθαρίσετε το θέμα ΟΙ ΔΥΟ σας.

Εξηγήστε τι σας δημιούργησε πικρία , αμφιβολία , θυμό και προσπαθήστε να καταλάβετε και οι δύο μαζί , σαν σύμμαχοι και όχι σαν εχθροί , τους λόγους που ένα τρίτο άτομο έχει για να εμπλακεί στην σχέση σας.
 Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης και επικοινωνίας. 
Από εκεί αρχίζουμε και εκεί καταλήγουμε!
 Εμπιστευτείτε τον / την σύντροφο σας και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και την κρίση σας παράλληλα! 
Σεβαστείτε τις κοινές σας αποφάσεις και προπάντων σεβαστείτε την μεταξύ σας σχέση και προστατεύστε τη από τις εξωτερικές επιρροές.
 Σε μια πετυχημένη σχέση δεν χρειάζονται μόνο γερά θεμέλια , αλλά και γεροί ανθεκτικοί τοίχοι που λειτουργούν σαν άμυνα κρατώντας έξω οποιονδήποτε αποτελεί απειλή.
Ας μην το ξεχνάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου