Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο εύκολο είναι να χωρίσεις;(NTR)



«Αφού δεν ταιριάζουμε, η μόνη λύση που υπάρχει τελικά είναι να χωρίσουμε».
Το ξέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούτε, όπως επίσης φαντάζομαι ότι κάποιες φορές, μπορεί να έχει τύχει αυτή η φράση να περάσει κι από τις δικές σας σκέψεις.
Ακόμα, λοιπόν, και στην περίπτωση που έχετε κάνει όλες τις δυνατές υποχωρήσεις για να σώσετε τη σχέση σας, πόσο εύκολο μπορεί να είναι, το να ξεπεράσεις μια διαδικασία διαζυγίου ή έστω χωρισμού, μετά από μια σχέση στην οποία έχεις επενδύσει συναισθηματικά, έχεις κάνει όνειρα κι έχεις πιστέψει ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σου έχει συμβεί;
Μπορεί και να φαίνεται αδύνατο. Δεν παύει όμως -κάποιες φορές- να είναι και η μόνη υγιής λύση.
Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους, αυτή η επώδυνη διαδικασία, μπορεί να δρομολογηθεί και να φτάσουμε όσο το δυνατόν με λιγότερες συναισθηματικές απώλειες στην αντίπερα όχθη.

Πάνω απ' όλα, θα πρέπει να δούμε κατάματα την κατάσταση και να αντιμετωπίσουμε με λογική τόσο το συναίσθημα του έρωτα όσο και την συνήθεια της διαπροσωπικής σχέσης. Το να βρεθείς μόνη σου στις μέρες μας, φυσικά δεν είναι ντροπή και δεν θα κινδυνέψεις να σου κρεμάσουν την ταμπέλα της «γεροντοκόρης». Στους τρελούς ρυθμούς που έχει πια η καθημερινότητά μας, πολλές σχέσεις γύρω μας αρχίζουν ή τελειώνουν μ' ένα απλό sms.
Κανείς, απ' όσο ξέρω, δεν πέθανε από μια αποτυχημένη σχέση. Παρόλα αυτά, θυμάμαι μια πολύ καλή μου φίλη που υποχρεώθηκε να χωρίσει, είχε γίνει ένα ερείπιο. Έμοιαζε σαν να ήταν θύμα ενός βίαιου και αποτρόπαιου  εγκλήματος, απ' αυτά που ακούμε στα δελτία ειδήσεων και θεωρούμε ότι δεν θα συμβούν ποτέ σε μας. Θεωρούσε, ότι ποτέ δεν θα υποχρεωνόταν να πάρει διαζύγιο, αν και για μήνες ζούσε περίπου σε διάσταση κι όταν πήρε την απόφαση, χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια της.
Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς μπορούν να χωρίσουν δύο άνθρωποι, όταν έχουν συνηθίσει να έχουν κοινή ζωή ή ακόμα όταν έχουν παιδιά και κοινά περιουσιακά στοιχεία κι από πού μπορεί κανείς να ξεκινήσει; Στην απάντηση αυτού του ερωτήματος, δεν υπάρχουν μισόλογα και εικασίες. Θα πρέπει να παρθούν πρακτικά μέτρα, που θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους νόμους όχι μόνο των δικαστηρίων, αλλά και τους άγραφους νόμους της ζωής, που πάνω απ' όλα προφυλάσσουν την ατομική μας αξιοπρέπεια. Φυσικά, η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που μπορούν σίγουρα να ελαφρύνουν το κλίμα και να βοηθήσουν σε μια νέα αρχή.
  • Μετά από ένα χωρισμό, δεν χάνεις μόνο το υποτιθέμενο άλλο σου μισό, αλλά και το συναισθηματικό περιβάλλον που είχε δημιουργήσει αυτή η σχέση. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα -όσο δύσκολο κι αν φαίνεται στην αρχή- ν' αρχίσεις να δημιουργείς νέες διαπροσωπικές σχέσεις, μέσα από τις οποίες θα αντλήσεις δύναμη για να ξαναβρείς τον χαμένο σου εαυτό.
  • Θα πρέπει φυσικά να αναγνωρίσεις το δικαίωμα που μπορεί να έχει ο πρώην σύντροφός σου, για να χωρίσει. Ο έρωτας και η αγάπη που είχες γι' αυτόν, δεν σημαίνει ότι τον υποχρεώνουν σε «δια βίου υποταγή» απέναντί σου και φυσικά δεν υπήρξε ποτέ κτήμα σου! Απόλυτο έλεγχο δικαιούσαι να έχεις μόνο στη δική σου συμπεριφορά και στα συναισθήματα που μοιράζεις στους γύρω σου.
  • Ηρέμησε και σκέψου όλα αυτά τα θετικά πράγματα, που αναζητάς στη νέα καμπή που βρίσκεται η ζωή σου. Γράψε τα σ' ένα χαρτί και διάβαζέ τα κάθε πρωί όταν ξυπνάς και ξεκινάς μια νέα μέρα.
  • Να θυμάσαι πάντα, ότι ο χωρισμός μερικές φορές είναι η καλύτερη λύση. Η γιαγιά μου έλεγε: «Κάθε εμπόδιο για καλό παιδάκι μου» κι είχε δίκιο!
Μην περιορίζεσαι στις συναναστροφές που μπορεί να έχεις με τα απόλυτα κοντινά σου πρόσωπα. Μ' αυτά, εκ των πραγμάτων, θ' αναμασάς τα ίδια και τα ίδια. Γνώρισε λοιπόν νέους ανθρώπους!
Για να ικανοποιήσεις τον πληγωμένο σου εγωισμό, μην προχωράς άμεσα στην δημιουργία μιας νέας σχέσης.
 Αυτό μπορεί να σε βάλει σε νέες περιπέτειες.
 Γι' αυτό, άσε λίγο τη ζωή σου να κυλήσει, αποκατάστησε την εσωτερική σου ηρεμία και ισορροπία κι άσε τη ζωή να σε οδηγήσει σε νέα συναισθηματικά μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου