Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ(NTR)

Έχετε νιώσει ποτέ να σας πνίγει η οργή ή η απογοήτευση όταν σπάτε το κεφάλι σας να θυμηθείτε ονόματα ανθρώπων και περιοχών που προς μεγάλη σας απογοήτευση έχουν σβηστεί ως δια μαγείας από τη μνήμη σας; Μα φυσικά, συμβαίνει συχνά σε όλους μας! ....




Αν και πρόκειται για το πιο πολύπλοκο και ισχυρό υπολογιστικό σύστημα στον πλανήτη, ο εγκέφαλος μας πολλές φορές μας προδίδει. Ίσως θα ήταν άδικο να επιρρίψουμε τη συνολική ευθύνη σε αυτόν.
Το μυαλό μας μοιάζει πολύ με το σώμα μας: αν το αφήσουμε αγύμναστο, θα γίνει νωθρό, πλαδαρό και αδύναμο. Με την κατάλληλη εξάσκηση όμως, μπορούμε να το διατηρήσουμε σε καλή φόρμα, να ενισχύσουμε τη φυσική του αντοχή και να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητες του.
Ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του, ο εγκέφαλος μας χρειάζεται κάποια περίοδο ανάρρωσης για να διατηρηθεί σε φόρμα. Σκεφτείτε το ως μια άσκηση εναρμόνισης για τον εγκέφαλο σας. Η παράκαμψη μιας τέτοιας διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει σε φαινομενικά ανόητες πράξεις που δυστυχώς δεν μπορεί να αποφύγει κανείς μας. Όμως μην ανησυχείτε, υπάρχει ακόμα ελπίδα!
Μη φοβάστε, δεν πρόκειται να σας προτείνουμε να υποβληθείτε σε κάποια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, ούτε να αλλάξετε ριζικά τον εαυτό σας, ευτυχώς υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι για την ενίσχυση του ανθρώπινου εγκεφάλου...
Καταναλώστε αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα θεωρείται ότι ενισχύουν την μνήμη. Ο περίφημος συνδυασμός αμυγδαλέλαιου και γάλακτος πριν από τον βραδινό ύπνο ή στην αρχή της μέρας μπορεί να ενδυναμώσει το μνημονικό μας. Το αμυγδαλέλαιο παρασκευάζεται από αμύγδαλα χωρίς τα τσόφλια τους σε συνδυασμό με νερό και ζάχαρη.
Πιείτε χυμό μήλου
Έρευνες από το πανεπιστήμιο της Lowell της Μασαχουσέτης(UML) έδειξαν ότι ο χυμός μήλου αυξάνει την παραγωγή του νευροδιαβιβαστή της ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο, οδηγώντας στην ενίσχυση της μνήμης.
Κοιμηθείτε καλά
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η μακροπρόθεσμη μνήμη, που αφορά τις αναμνήσεις που διαρκούν για χρόνια, ενδυναμώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου μέσω της αναπαράστασης των εικόνων από όλες τις εμπειρίες της μέρας. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες αναπαραγωγές προγραμματίζουν το υποσυνείδητο για την αποθήκευση των εικόνων και άλλων σχετικών πληροφοριών.
Απολαύστε τις απλές χαρές
Το άγχος εξαντλεί τον εγκέφαλο μας. Ένας εγκέφαλος που ταλαιπωρείται από το στρες καταναλώνει τις περισσότερες πηγές της μνήμης μας για να μας αφήσει με αποδυναμωμένο μυαλό. Αποκτήστε τη συνήθεια να απολαμβάνετε καθημερινώς μικρές χαρές έτσι ώστε να απελευθερώσετε το μυαλό σας από την πίεση. Κάποιες από αυτές τις χαρές είναι καλές τόσο για το μυαλό αλλά και για το σώμα και τη ψυχή σας.
· Απολαύστε τη μουσική που αγαπάτε
· Παίξτε με τα παιδιά σας
· Αγκαλιάστε έναν ξένο
· Εκτιμήστε τους τριγύρω σας
· Τρέξτε μερικά μίλια κάθε μέρα, κάντε ποδήλατο ή κολυμπήστε
· Ξεκινήστε ...· Αρχίστε yoga
Νηστεία για μια μέρα
Η νηστεία μπορεί να οδηγήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση τροφής όχι μόνο επιβαρύνει το πεπτικό μας σύστημα αλλά αποδυναμώνει και τον εγκέφαλο μας. Μια προσεγμένη διατροφή μπορεί να μας απελευθερώσει από αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη, η ανησυχία και ο φόβος, πριν συσσωρευτούν και προκαλέσουν κάποια ασθένεια. Μέσω της απαλλαγής από τα τοξικά συναισθήματα, η νηστεία αυξάνει τη διανοητική διαύγεια μέσω της ενίσχυσης της μνήμης, της συγκέντρωσης, της δημιουργικότητας και της ενόρασης.
Εξασκείστε το μυαλό σας


Όπως ακριβώς η φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για την διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου σώματος, έτσι και η νοητική εξάσκηση είναι κρίσιμη για ένα κοφτερό και εύστροφο μυαλό. Έχετε ίσως παρατηρήσει ότι τα παιδιά έχουν πολύ καλύτερη μνήμη σε σχέση με τους μεγάλους. Τα παιδιά έχουν γυμνασμένο μυαλό που τα βοηθάει να έχουν ισχυρότερη μνήμη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με δραστηριότητες όπου απαιτείται το μυαλό σας να παραμείνει ενεργό και γυμνασμένο.
· Παίξτε παιχνίδια μνήμης
· Γίνετε εθελοντής
· Αλληλεπιδράστε με τους άλλους
· Ξεκινήστε μια καινούργια συνήθεια όπως , διάβασμα, ζωγραφική
· Μάθετε μια καινούργια τεχνική ή μια γλώσσα

Εξασκηθείτε στο διαλογισμό
Η Yoga και ο διαλογισμός απελευθερώνουν άγχος. Το στρες είναι ένας γνωστός παράγοντας παρεμπόδισης της μνήμης. Με λιγότερο άγχος, χαμηλότερη πίεση αίματος, πιο αργό μεταβολισμό ακολουθεί η απαλλαγή από τη μυϊκή ένταση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλουν στην αύξηση της εγκεφαλικής ισχύος.
Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης
Η ζάχαρη είναι μια κρυσταλλική γλυκαντική ουσία που ανήκει στους δισακχαρίτες και προσφέρει την ψευδαίσθηση της ενέργειας μόνο και μόνο για να προκαλέσει μια ύφεση από τη στιγμή που θα σταματήσουν να επιδρούν οι αρχικοί παράγοντες. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε νευρωτικά συμπτώματα, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει κλειστοφοβία, απώλεια μνήμης και άλλες νευρωτικές διαταραχές. Καταναλώστε φαγητό χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη. Μείνετε μακριά από γλυκά ποτά ή καφεΐνη με ζάχαρη.
Καταναλώστε σιτάρι ολικής αλέσεως
Οι σπόροι ολικής αλέσεως περιέχουν λεκιθίνη. Η ουσία αυτή βοηθάει στην ανακούφιση του προβλήματος της σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία συχνά βλάπτει την εγκεφαλική λειτουργία.
Φάτε ελαφριά το βράδυ
Ένα παραφορτωμένο δείπνο μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι σας και μια διαιωνιζόμενη κατάσταση συναισθηματικού άγχους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα μπορούσε να θεωρηθεί σοφή η κατανάλωση πλούσιων γευμάτων κατά τη διάρκεια της μέρας, που το σώμα μας κινείται και μπορεί να καταναλώσει θερμίδες. Η κατανάλωση ενός μικρού γεύματος με μερικά φρούτα μπορεί να μας χαρίσει έναν καλό ύπνο, ο οποίος ενδυναμώνει τον εγκέφαλο μας.
Αναπτύξτε τη φαντασία σας
Η χρήση της φαντασίας για την απομνημόνευση καταστάσεων και ονομάτων είναι αρκετά αποδοτική. Η τεχνική αυτή απαιτεί την καλλιέργεια μιας ζωηρής φαντασίας που θα μπορεί να συνδεθεί με ένα γνωστό αντικείμενο. Εάν συμπεριλάβετε όλες τις αισθήσεις σας, αφή, συναίσθημα, όσφρηση, ακοή και όραση θα μπορέσετε να θυμηθείτε τρομακτικές λεπτομέρειες κάθε συμβάντος.
Σεξ
Η σεξουαλική φαντασία πολύ συχνά ενισχύει την ικανότητα μας να ονειροπολούμε, κάτι το οποίο ενδυναμώνει τον εγκέφαλο μέσω της φαντασίας, της νοερής απεικόνισης και του συσχετισμού.
Ελέγξετε το θυμό σας
Η κατανάλωση ακατάλληλης τροφής ή η υπερβολή μπορεί να αποβεί σε τεταμένες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια βίαιη και μερικές φορές καταθλιπτική συμπεριφορά. Τραφείτε με φρέσκα λαχανικά, πιείτε πολύ νερό και αφιερωθείτε στο διαλογισμό για να απελευθερώσετε αρνητικά συναισθήματα θυμού.
Σύμπλεγμα Βιταμινών Β
Το σύμπλεγμα Βιταμινών Β μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης και της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Καταναλώστε τροφές και λαχανικά πλούσια σε σύμπλεγμα Βιταμινών Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου