Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ (NTR)

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ


Ξυπνάμε αγχωμένοι . Παραλείπουμε το πρωινό , τρώμε κάτι γρήγορο περιμένοντας το λεωφορείο… και το βράδυ, γυρίζοντας πεινασμένοι, τρώμε βουλιμικά βλέποντας τηλεόραση. Το στρες υποβάλλει το πεπτικό μας σύστημα σε μια καθημερινή δοκιμασία,
ότι πολλές παθήσεις του πεπτικού συστήματος θεωρούνται ψυχοσωματικές. Χαρακτηριστικά , το ευερέθιστο έντερο ή το έλκος στόμαχου ενδέχεται να επιδεινώνονται όταν ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση stress.

Η Σοφία Τζιλιανου αναφέρεται στην εμπειρία της. Η προηγούμενη της εργασία και οι εξαντλητικοί ρυθμοί ,της δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα. Υπέφερε, για μήνες, από σφιξίματα στο στομάχι, πόνο, και παράλληλα έχασε κιλά.

Η κατάθλιψη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο που τρώμε. Στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης ο όρος της λεγόμενης «συναισθηματικής υπερφαγιας» αποτελεί μια μικρή μάστιγα που πλήττει μοναχικά άτομα.
Σύμφωνα με τον κο Φραγκίσκο Γονιδάκη, Δ/ρα Ψυχιατρικής του Παν/μιου Αθηνών,- με ειδίκευση στις διαταραχές πρόσληψης τροφής,- οι εν λόγω ασθένεια χαρακτηρίζεται από λήψη υπερβολικών ποσοτήτων τροφής υψηλής θερμιδικής αξίας. Το άτομο με αυτό τον τρόπο επιδιώκει μια μορφή ευχαρίστησης , άσχετα από τον κορεσμό της πείνας του. Τα νοσηρά αποτελέσματα όμως αυτής της τακτικής δεν θα αργήσουν –αργά ή γρήγορα να κάνουν την εμφάνιση τους.

Η λύση υπάρχει, και απαιτεί θέληση. Η Σοφία Τζιλιανου δίνει καθημερινά μια μάχη με το ρολόι , ξαναβρίσκοντας μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής. Ή τουλάχιστον, φαγητού. Πως? Προσπαθεί να εντάξει στο διαιτολόγιο της τακτικά γεύματα, ανά μικρά χρονικά διαστήματα. Αν λοιπόν όλοι καθιερώσουμε έναν παρόμοιο τρόπο ζωής και ωραρίων, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να προλάβει πολλά γαστρεντερικά προβλήματα.
Χαλαρότεροι ρυθμοί στην καθημερινότητα μας, λοιπόν. Σίγουρα θα είναι ευεργετικοί
για τη σωστή μας πέψη , και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου