Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Παιδιά που "κρατούν" την αναπνοή τους

Ελάχιστα παιδιά χρησιμοποιούν το κράτημα της αναπνοής ως όπλο, αλλά για τους γονείς, αυτό αποτελεί ίσως το πιο φοβερό είδος ξεσπάσματος. Τα παιδιά που κρατούν την αναπνοή τους, στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύουν Αν ένα παιδί κρατήσει την αναπνοή του για 15 δευτερόλεπτα ή παραπάνω τελικά θα λιποθυμήσει. Όταν λιποθυμήσει, θα ανασάνει αυτομάτως και θα συνέλθει.

Το παιδί που κρατάει συχνά την αναπνοή του, ζητάει την προσοχή σας: τη χρειάζεται, και θα έπρεπε να την έχει — αν όμως το προσέχετε μόνο την ώρα την κρίσης, το ενθαρρύνετε να το κάνει όλο και πιο συχνά. Η απάντηση στο δίλημμα είναι να σιγουρευτείτε ότι το προσέχετε όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής ροής των γεγονότων (και ιδιαίτερα όταν συμπεριφέρεται με τόν τρόπο που θέλετε σε ορισμένα ζητήματα), αλλά να μην του δίνετε σημασία όταν κρατάει την ανάσα του.

Πρώτα συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα, κι ότι δεν κινδυνεύει το παιδί αν αγνοήσετε παρόμοια μελλοντικά ξεσπάσματα. Στη συνέχεια, αγνοήστε εντελώς οποιαδήποτε τέτοια εκδήλωση.

Σιγουρευτείτε μόνο ότι το παιδί βρίσκεται σε μια άνετη θέση την ώρα που συνέρχεται, και μετά προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη τίποτε απολύτως. Δεν αποκλείεται, αμέσως μόλις εφαρμόσετε την τακτική της αδιαφορίας, το παιδί να εκδηλώσει ακόμα πιο δραματικές "επιθέσεις" — αν όμως μείνετε σταθεροί στην απόφαση σας, οι επιθέσεις αυτές θα ελαττωθούν σταδιακά και τελικά θα εξαφανιστούν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου