Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΒΗΤΗΣ(NTR)

ΔΙΑΒΗΤΗΣ


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF), σήμερα, πάνω από 240 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ποσοστό μεγαλύτερο από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η ομοσπονδία εκτιμά ότι ο αριθμός των ασθενών αυτών θα αγγίξει τα 380 εκατομμύρια πριν το 2025.
Για τις αναπτυγμένες χώρες, ο διαβήτης αποτελεί την κυριότερη αιτία τύφλωσης, νεφρικής ανεπάρκειας και ακρωτηριασμού των κάτω άκρων ενώ είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου, λόγω των επιπτώσεων της νόσου στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η αυτοδιαχείριση της νόσου είναι εξαιρετικής σημασίας για την πορεία του διαβήτη, τονίζουν οι ειδικοί.
Η συχνή παρακολούθηση του διαβήτη είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της επίτευξης των θεραπευτικών στόχων του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα και της ελαχιστοποίησης του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη. Οι πάσχοντες μπορούν να παρακολουθούν μόνοι τους το σάκχαρό τους σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας έναν μετρητή σακχάρου.
Παρά τις εξελίξεις στον τομέα των συστημάτων αυτομέτρησης του σακχάρου αίματος, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στη σωστή λήψη μετρήσεων. Σύμφωνα με μελέτη, το 20% των πασχόντων αποτυγχάνουν να κωδικοποιήσουν ή να ρυθμίσουν σωστά τον μετρητή τους. Αυτό έχει αποτέλεσμα τη λήψη λανθασμένων μετρήσεων για τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες δόσεις ινσουλίνης και άρα σε υπογλυκαιμία ή υπεργλυκαιμία.
Ο νέος μετρητής σακχάρου αίματος καθιστά τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος εύκολο και φιλικό προς το άτομο με διαβήτη, χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία Χωρίς Κωδικοποίηση (Νο CodingTM), καθώς διαβάζει αυτόματα τον κωδικό της ταινίας με την εισαγωγή της στον μετρητή και αποτρέπει τα σφάλματα στη δόση της ινσουλίνης.
Εκτός από την ακρίβεια μέτρησης που διαθέτει -χάρη στη μοναδική τεχνολογία «Χωρίς Κωδικοποίηση» (Νο Coding technology), τη μικρή απαιτούμενη ποσότητα αίματος, που απαιτείται (0,6μL), και τη μεγάλη ταχύτητα μέτρησης (5sec) ο νέος μετρητής Contour προσφέρει στον ασθενή την ευελιξία να επιλέξει είτε το «Βασικό» είτε το «Προηγμένο» επίπεδο ελέγχου, καθιστώντας τη διαχείριση του διαβήτη του όσο απλή ή όσο συγκεκριμένη θα ήθελε.
Τα νέα χαρακτηριστικά
της «Προηγμένης» λειτουργίας περιλαμβάνουν:
* Προ- και μετα-γευματικές ενδείξεις, που πληροφορούν για το πόσο κάθε γεύμα επηρεάζει τη γλυκόζη στο αίμα. Σύμφωνα με τους Διεθνείς Οργανισμούς η στοχοποίηση της μεταγευματικής γλυκόζης είναι μια σημαντική στρατηγική για τη βελτιστοποίηση του γλυκαιμικού ελέγχου.
* Προγραμματιζόμενες ειδοποιήσεις μεταγευματικής μέτρησης.
* Προσωπικές ρυθμίσεις μέτρησης ΗΙ και LO.
Μέσους όρους προ- και μεταγευματικών μετρήσεων 7, 14 και 30 ημερών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου