Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ενεργεια...στη Ζωη μας!!!!!!!!!

Κάθε μέρα ξυπνάμε, ξέρουμε ότι η μέρα άλλαξε και κάτι υπέροχο περιμένουμε να συμβεί. Η ενέργεια που χρειαζόμαστε, όμως, για να κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά που ποθούμε συχνά λείπει.

Μπορεί μέχρι σήμερα απλά να ακούγατε τις πάγιες συμβουλές γιατρών και ειδικών επιστημόνων για το σωστό ξεκίνημα της ημέρας, που θα σας χαρίσει ενέργεια και ευεξία, τώρα όμως ήρθε η ώρα να τις εφαρμόσετε!

Είναι γεγονός ότι ένα σωστό ξεκίνημα της ημέρας μπορεί να θωρακίσει την ανθρώπινη υγεία και να μας χαρίσει ενέργεια και σθένος για να ανταπεξέλθουμε στους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής.
Συνήθως δεν έχουμε χρόνο να ζήσουμε για τον εαυτό μας, επειδή οι υποχρεώσεις μας πνίγουν αργά και μεθοδικά. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται πραγματικά πολύς χρόνος για να ανακαλύψουμε ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό μας, εφόσον έχουμε την ενέργεια για να τον αξιοποιήσουμε...
Μερικές απλές συμβουλές που θα αναπτερώσουν το ηθικό, αλλά και την όρεξη σας, για ζωή μέσα σε λίγα λεπτά κατά τις πρωινές ώρες, παρατίθενται παρακάτω:

1. Ζεστό ξύπνημα

Ενώ τα επίπεδα κορτιζόλης -το κύριο φυσικό γλυκοκορτικοειδές που συντίθεται από τον φλοιό των επινεφριδίων- αυξάνονται, η θερμοκρασία μας ανεβαίνει. Όταν βλέπουμε όνειρα, έχουμε χαμηλότερη θερμοκρασία. Για να ξυπνήσει το σώμα μας χρειαζόμαστε λίγους βαθμούς παραπάνω. Αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση που προγραμματίζεται, βάλτε τη να αρχίσει μία ώρα πριν από αυτήν που πρέπει να ξυπνήσετε.


2. Το φως

Το φως που μπαίνει από τις κουρτίνες είναι το σημάδι που περιμένει το σώμα μας για να σταματήσει να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου. Όσο πιο σκοτεινό είναι το δωμάτιο τόσο πιο πολλή μελατονίνη παράγεται και τόσο πιο πολύ θα κοιμηθείτε. Ρυθμίστε τα επίπεδα μελατονίνης με βαριές κουρτίνες -αν κοιμάστε ελαφρά.

3. Κουνηθείτε!

Μήπως ξυπνάτε κάθε πρωί νιώθοντας πιασμένοι σε όλο σας το σώμα; Όταν κοιμόμαστε, οι μύες μας -εκτός από αυτούς που χρησιμοποιούνται για την αναπνοή- είναι σχεδόν παράλυτοι. Αν ξυπνήσουμε στη μέση του κύκλου, το πιο πιθανό είναι να πάθουμε αδράνεια ύπνου, κάτι που θα κάνει την κίνησή μας άτσαλη για τα πρώτα 15 λεπτά μετά το ξύπνημα. Αρχίστε να τεντώνετε τα πόδια σας. Εάν αυτό είναι οδυνηρό, πιθανότατα καταπονηθήκατε περισσότερο απ'Α όσο θα έπρεπε, όμως, εάν ξεκινήσετε με αργές και επίμονες διατατικές κινήσεις θα επωφεληθείτε άμεσα, νιώθοντας καλύτερα για όλη την επόμενη μέρα. Αφιερώστε 2 ή 3 λεπτά σε μια σειρά ασκήσεων Stretching.

4. Ασκηθείτε

Είτε συνηθίζετε να ασκείστε νωρίς το πρωί είτε όχι, αξίζει τον κόπο να σηκωθείτε και να κινηθείτε, γιατί τα πρωινά σας έτσι θα ξεκινούν καλύτερα. Καθώς αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος, απελευθερώνονται ορμόνες και ενδορφίνες, χαλαρώνοντας τα άκρα σας και βελτιώνοντας τη διάθεσή σας. Δεν χρειάζεται να τρέχετε χιλιόμετρα ή να ιδρώνετε στο γυμναστήριο. Ξεκινήστε με κάτι απλό που απαιτεί μερικά λεπτά, όπως 20λεπτα «πους-απς» και 30 βαθιά καθίσματα. Χρειάζεστε μόνο μερικά λεπτά, τα οφέλη όμως της εκγύμνασης διαρκούν όλη την ημέρα.

5. Πείτε νερό

Ο βραδινός ύπνος μας αφυδατώνει και οι περισσότεροι από εμάς, ξυπνώντας, πίνουμε καφέ, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Μια από τις κυριότερες αιτίες της κόπωσης είναι η αφυδάτωση. Εάν πιείτε δυο ποτήρια νερό πριν το πρωινό, μπορεί να επωφεληθείτε περισσότερο από τον ίδιο τον καφέ.

6. Καταναλώστε ένα πλήρες πρωινό

Ενώ σέρνεστε από το κρεβάτι σας, η προτεραιότητά σας είναι το φαγητό. Φάτε μέχρι και μία ώρα μετά που θα σηκωθείτε και θα έχετε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα. Μην παραμελείτε ποτέ το πρωινό γεύμα, παραιτηθείτε όμως από την επεξεργασμένη τροφή. Αποφύγετε τους λουκουμάδες και τα γλυκά. Αντιθέτως, βυθιστείτε σε ένα μπολ με φρούτα και συμπληρώστε με σπιτική μαρμελάδα, χυμό και κέικ. Ίσως να πιστεύετε ότι όλα αυτά θα χρειαστούν το μισό πρωινό σας για να ετοιμαστούν, όμως με μια σωστή προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 5-10 λεπτά. Η κατανάλωση ενός υγιούς πρωινού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της διαύγεια σας κατά 15%.

7. Βγάλτε τον καφέ από τη ζωής σας

Πιστεύετε ότι η ζωή σας εξαρτάται από τον πρωινό καφέ; Και όμως δεν είναι έτσι! Θα νιώσετε καλύτερα χωρίς αυτόν. Σίγουρα τις πρώτες πρωινές ώρες μπορεί να δώσει μια ώθηση, όμως, μετά από λίγο, η κατάσταση σας θα είναι χειρότερη και τίποτα δε θα μπορεί να σας επαναφέρει. Τα επίπεδα της ενέργειας σας μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της μέρας εάν αποφεύγετε τον καφέ.

8. «Όρθιος» διαλογισμός

Κάθε πρωί περπατήστε έξω και σταθείτε για λίγα λεπτά ατενίζοντας τον ορίζοντα. Προσπαθήστε να σταθείτε σε ένα σημείο χωρίς σκέψεις, ανησυχίες και επικρίσεις. Νιώστε το σύμπαν γύρω σας, σίγουρα θα ηρεμήσετε, θα επεκτείνετε την επίγνωση σας και θα σκεφτείτε πιο καθαρά.

9. Κλείστε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση

Ίσως να σας φανεί λίγο εκτός θέματος αλλά δεν είναι. Οι σκέψεις που κάνουμε το πρωί μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα της ενέργειας μας για όλη την υπόλοιπη μέρα. Προτού, λοιπόν, βυθιστείτε στις καθημερινές
Εγνοιες και ανησυχίες σας για τον κόσμο ακούστε λίγη μουσική και ξεχάστε τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Θυμηθείτε, η στιγμή να γεμίσετε τη ζωή σας με ενέργεια έχει ήδη έρθει. Δεν ξέρουμε πόσο διαφορετικό θα είναι το αύριο, βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε αρκετή ενέργεια για να αδράξετε τη μέρα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου